Ваша корзина порожня!
Бринза.Рецепт на 3 л банку молока.
- Розчиніть 1 грам "Мейто" в 250мл холодної кип'яченої води.
- Додайте ~10мл розчину (2 ч.л.) в підігріте до 35-40С° домашнє некип'ячене свіже молоко. Перемішайте.
- Через ~20 хв процідіть. Чим більше сироватки стече, тим твердіше буде сир.
Примітка: за бажанням можна додати петрушку, кріп, сіль, спеції. Для надання форми сир можна помістити під прес. Зберігати краще в солоному розчині.
Фета.Рецепт на 1 л молока
- Розчиніть 1 грам "Мейто" в 250мл холодної кип'яченої води.
- Додайте 100гр сметани в підігріте до 35-40С° пастеризоване молоко і перемішайте.
- Додайте 25мл розчину "Мейто" (5 ч.л.). Перемішайте. Посоліть.
- Загорніть ємність в ковдру і залиште на 9-10 годин (процес залежить від якості і сиропрігодності молока) біля батареї (або використовуйте мультиварку для підтримки температурного режиму).
- Процідіть через марлю або тканину. Помістіть під прес.
Примітка: бажано використовувати молоко високої якості і жирності, обов'язковою не ультрапастеризоване. Можна використовувати сухе молоко.
МоцарелаРецепт на 3 л молока
- Розчиніть "Мейто", взятого на кінчик ножа, у 50мл холодної кип’яченої води.
- Додайте, помішуючи 1.5 ч.л. лимонної кислоти, розчиненої у 125мл холодної кип’яченої води, в холодне не вище 15С° домашнє некип’ячене свіже молоко.
- Додайте помішуючи розчин "Мейто" в підігріте до 32-35С° молоко. Залиште на 10 хв до появи згустку.
- Поріжте сирну масу на невеликі квадрати 5см х 5см.
- Підігрійте, обережно помішуючи, до 43С°. Перекладіть у друшляк. Дайте стекти сироватці.
- Нагрійте залишок сироватки до 85-87С° та опустіть сирну масу у друшляку у підігріту сироватку.
- Дістаньте сир та почніть його розминати, занурюючи час від часу у нагріту сироватку, поки сирна маса не стане еластичною. Сформуйте кульки вже готової моцарели.
Примітка: Зберігати сир можна у підсоленій холодній сироватці у холодильнику.
Косичка (Чечіл)Рецепт на 3 л молока
- Візьміть "Мейто" ~ на кінчик ножа та розчиніть у 20гр теплої (~20С°) кип’яченої води.
- Нагрійте свіже домашнє молоко до 35С°, перемішуючи, дайте розчин "Мейто".
- Дайте постояти суміші 40хв.
- Наріжте сирний згусток на невеликі квадрати. Дайте постояти 5хв для відділення сироватки від сирної маси.
- Процідіть. Залишіть стікати на друшляку на 4год в теплому місці. Переверніть та ще раз залишіть на 4год.
- Наріжте. Залийте окропом. Перемішайте. Почніть витягувати, періодично занурюючи у теплу воду для формування косички. Сир повинен тягнутись та не рватись при розтягуванні.
- Вже сформовану косичку помістіть у 20% соляний розчин.
Примітка: Використовуйте молоко домашнє, відстояне не менше 5годин. Після виконання пункту 5, відріжте маленький шматок та залийте окропом для перевірки дозрівання сиру, якщо не тягнеться – залиште сир ще для дозрівання.
Якщо виникнуть додаткові запитання, будь ласка, звертайтеся до нас за телефоном: 0632334542